Skip to content

musikkteknologi.no

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Du er her:    Forside arrow Leksjoner arrow Finale
EnglishFrenchGermanNorwegianPolishRussianSpanish

Online

Ingen
Finale

finalelogo2Her finner du praktiske leksjoner om hvordan du anvender notasjonsprogrammet Finale. Du finner mer info om selve programmet på produsentens hjemmesider her.

Det finnes også et forum om Finale på forumsidene der du kan stille spørsmål, lese svar og diskutere emner om Finale. Forumet finner du ved å velge Forum øverst på siden.

Den minste versjonen av Finale som heter FinaleReader kan kun vise ferdige Finale dokumenter. Du kan ikke skrive noter med denne versjonen. Den neste versjonen heter Finale Notepad, koster noen kroner og kan brukes for å jobbe med følgende Finale leksjoner.Du finner en oversikt over alle Finale versjonene her.

Før versjon 2009 var FinaleNotepad gratis. Du kan godt benytte denne versjonen for å jobbe med leksjonene nedenfor. Finale Notepad 2008 for Windows kan lastes ned herfra .Simple Entry i Finale Skriv ut E-post
tirsdag 04. mars 2008
simple_entry_logo Et notasjonsprogram som Finale kan være svært tidsbesparende når du har lært hvordan du bruker programmet. Det vil ta tid å lære å benytte programmet slik det tar tid å lære nær sagt hva som helst. Av og til kan det faktisk ta en hel time...
Les mer...
 
Leadsheet i Finale Skriv ut E-post
fredag 07. mars 2008
leadsheet_logo I denne leksjonen lærer du hvordan du lager en leadsheet. En leadsheet inneholder kun den informasjonen som er tilstrekkelig for å formidle en låt eller vise, vanligvis tittel, melodi, tekst og besifring. Den kan brukes som grunnlag for å innøve en låt eller den kan skrives ned av musikere for intern kommunikasjon. Leadsheets er den vanligste måten å notere populærmusikk på og den kan tjene som skisse for et partitur eller et større og mer presist arrangement. En leadsheet skiller seg fra et partitur ved at den kun er retningsgivende, den har bare status som en musikalsk huskelapp.
Les mer...
 
Flerstemt notasjon i Finale Skriv ut E-post
fredag 07. mars 2008
flerstemt_logo I denne leksjonen lærer du hvordan du lager en kornote med fire stemmer. De teknikkene du lærer i denne leksjonen kan også komme til nytte hvis du f.eks. skal lage en pianonote. De fire stemmene i kornoten noteres på to notestaver. To stemmer på hver notestav med teksten i mellom notestavene, slik:
Les mer...