Skip to content

musikkteknologi.no

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Du er her:    Forside
EnglishFrenchGermanNorwegianPolishRussianSpanish

Online

Ingen
LIMTEC 2006 – Lørdag 18.november. Skriv ut E-post
lørdag 18. november 2006
Tema for tredje og siste dag var ”Music Production Education”. Lærere og forskere innen musikkteknologi leverte en rekke svært interessante presentasjoner. Her er stikkord fra noen av presentasjonene.

Martin Russ
Først ut var den anerkjente forfatteren Martin Russ som bla har skrevet for Sound On Sound Magazine og utgitt den mye brukte læreboka Sound Synthesis & Sampling. Han er forsker innen telekommunikasjon og jobber for tida med å utvikle visuelle syntese teknikker. Han holdt et svært interessant og underholdende foredrag rundt temaene Passiv Teaching, Mac Gurk og Interaction with the digital.

martin_russ

macgurk

 

Russ er tydeligvis en svært kunnskapsrik herremann og formidler relativt avanserte, tekniske ting på en levende og motiverende måte. Forbilledlig formidling av musikkteknologiske problemstillinger. Han gjorde også noen praktiske demonstrasjoner bla. av kontrollerenheten Alesis Air FX som gjør det mulig å kontrollere tre parametere samtidig med en hånd.

 

 

Carola Boehm: No such thing as a Music Technologist? 
Carola Boehm er tonemeister av utdanning og jobber ved University of Glasgow. Hun jobber for tida med et forskningsprosjekt hvor hun kartlegger utdanningstilbud innen musikkteknologi i Storbritannia, og de er det svært mange av.

 

Andrew King: Collaborative Learning and Learning Technology in the Music Studio.
Andrew King er Director of Studies ved University of Hull og presenterte et forskningsprosjekt som undersøkte bruk av læringsteknologi av studenter som jobber i samarbeid med studioproduksjon. Prosjektet viste enkelt og greit at studentene som benyttet læringsteknologi lærte mer, jobbet bedre sammen og fikk gjort mer på kortere tid enn de som brukte tradisjonelle hjelpemidler (bøker).

 

Billy Kinnear: From grass roots to C.V.
Billy Kinnear er Senior Lecturer ved School og Music and Performing Arts ved The James Watt College in Greenock. Han presenterte tanker omkring: Hvor blir det av studentene som tar utdanning innen musikkteknologi? Hvilke karrieremuligheter har de og innen hvilke arenaer er det bruk for personer med musikkteknologisk kompetanse?

 

David Collins: Journal of Music, Technology & Education. 
David Collins, Programmme Director ved Doncaster College presenterte Journal of Music, Technology & Education, et nytt tidsskrift som skal omhandle musikk, teknologi og utdanning. Første utgave er planlagt publisert mot slutten av 2007.

 
Effekter i Sequel - Del 1: Ekko, chorus og romklang
effekter_logo.gif Effekter er en viktig del av moderne lyd- og musikkproduksjon. En effekt kan f.eks. legge til etterklang, mens en annen effekt kan endre tonehøyden. Enkelte betrakter effektene som krydderet i lydbildet. Ved å benytte effekter kan man gjøre en skarp lyd mykere, en tørr lyd bløtere eller endre et opptak som i utgangspunktet er er svært dynamisk til at det får bortimot jevnt volum.  En effekt endrer lydsignalet. Å endre lyd ved hjelp av effekter og tonekontroller kalles også signalprosessering.
Les mer...