Skip to content

musikkteknologi.no

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Du er her:    Forside arrow Leksjoner arrow Div. programmer arrow Lydredigering med Audacity
EnglishFrenchGermanNorwegianPolishRussianSpanish

Online

Ingen
Lydredigering med Audacity Skriv ut E-post
onsdag 24. januar 2007
Artikkeloversikt
Lydredigering med Audacity
Importere lyd
Kontroller
Redigere
Kontroller for hvert enkelt spor
Automasjon
Effekter
Eksportere lyd
Hjelp
Mer info

Importere lyd
Det første vi må gjøre er å importere en lydfil. Hvis du ikke allerede har en lydfil finner du flust av lydfiler og samples på internet. Du finner en artikkel om Lydfiler og samples på internet her: Lydfiler og samples på internet

Slik importerer du en lydfil i Audacity:

  1. Klikk og hold på en lydfil.
  2. Dra og slipp lydfila i Audacity vinduet

 

Lyd kan lagres i mange forskjellige formater og Audacity kan importere lyd i svært mange av dem, men ikke alle. Hvis du etter å ha importert en lydfil ikke kan spille av lyd i Audacity tyder det på at lydfila er i et format som Audacity ikke takler. Da må du fjerne lydfila fra Audacity og konvertere den til et annet format før du importerer den i Audacity, eller finne en annen lydfil.

Når du importerer en lydfil inn i et prosjekt på denne måten opprettes det en lenke til lydfila. Informasjonen som ligger i lydfila blir altså ikke lagt inn i prosjektfila men, det legges inn en lenke som peker til lydfila. Hvis du flytter lydfila kan ikke Audacity spille av lydfila. Det er derfor viktig at du har et system på hvor du legger de lydfilene du anvender i et prosjekt. Hvis ikke blir det fort mye krøll. Det enkleste og ryddigste er å lage en ny mappe for hvert prosjekt. Kopier alle lydfilene du benytter i prosjektet til mappa FØR du importerer dem i prosjektet og la lydfilene ligge urørt i denne mappa. Lagre også selve prosjektfila i mappa. Da får du følgende  struktur:

filstruktur

I prosjektmappa ligger prosjektfila og en mappe for alle lydfilene.Slik unngår du tull og sørger for at Audacity finner de lydfilene du har importert.

 

Lagre
For å lagre et prosjekt velger du Fil - Lagre prosjekt