Skip to content

musikkteknologi.no

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Du er her:    Forside
EnglishFrenchGermanNorwegianPolishRussianSpanish

Online

Ingen
Fra mididata til notasjon i Cubase Skriv ut E-post
torsdag 08. mars 2007
Artikkeloversikt
Fra mididata til notasjon i Cubase
Notasjonsinnstillinger
Midinoter og noterte noter
Forberedelser
Score Settings
Display Quantize
Tolkning av mididata
Komplekse rytmer
Transponere
Split
Toneart
Presets
Eksportere notebilde
ikon Det er mange måter å skrive noter med et notasjonsprogram på. I denne leksjonen lærer du hvordan du jobber med notasjonsinnstillingene for å lage et lesbart notebilde av innspilte mididata. Hvis du f.eks. har en innspilling du vil skrive ut som noter er dette leksjonen du leter etter. Her finner du svar på alle dine spørsmål... eller noen av dem hvis de hander om notasjon i Cubase.

Denne leksjonen er laget med Cubase Studio 4. Funksjonalitet og utseende kan avvike hvis du benytter en annen versjon av Cubase. Tastekommandoer er for Windows XP. Hvis du benytter OS X må du "oversette" disse. Vanligvis er [Ctrl] = [Command] og høyreklikke er [Ctrl] + klikk. Denne leksjonen forutsetter at du har gjennomgått leksjonene om Basisfunksjoner i Cubase og Notasjon .

Når man jobber med notasjon på en datamaskin kommer man ofte opp i følgende dilemma, skal det se eller høres bra ut? Ofte er det vanskelig å kombinere disse to. Det lar seg for så vidt gjøre men, ofte er det lurt å gå for en av dem. Lag evt. to versjoner av et prosjekt hvis du trenger en klingende versjon og en notert. Når du jobber med notasjon bør du legge mindre vekt på det klingende resultatet. Det er helt greit at det låter litt "pling-plong" og litt unaturlig. Lydbildet er kun til din hjelp under arbeidet med notasjonen. Hold fokus på målet: et ryddig og lettlest notebilde. Ignorer eventuelle snodigheter i lydbildet.