Skip to content

musikkteknologi.no

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Du er her:    Forside
EnglishFrenchGermanNorwegianPolishRussianSpanish

Online

Ingen
Samspill og instrumentalundervisning via nett? Skriv ut E-post
torsdag 28. august 2008

diamouses På andre dag av International Computer Music Conference 2008 ble det bla. holdt presentasjoner omkring temaene Algorithmic Composition Tools, Network Performance, Computational Music Analysis og Reinventing Audio and Music Computation for Many-Core Processors og avholdt mange konserter med verker som involverer bruk av musikkteknologi.Blant annet fikk vi presentert et gresk prosjekt som muliggjør samspill og instrumentalundervisning via internet.

 

Diamouses
Av mange interessante presentasjoner var Towards the implementation of a generic platform for networked music performance: The diamouses approach. En gresk forskergruppe har utviklet et nettsted som muliggjør samspill og undervisning, med lyd og bilde over internett. Foreløpig er dette prosjektet i en utprøvingsfase, men dette synes svært lovende. Dessuten er det gratis. Teknologien kan anvendes på flere operativsystem (OSX, Windows og Unix), baseres på bruk av vanlige datamaskiner og synes å være svært enkelt og funksjonelt. Det skal bli spennende å prøve ut de mulighetene som dette prosjektet tilbyr.

Du finner forskningsartikkelen som ble presenter her: http://www.musikkteknologi.no/joomla/images/stories/div/icmc08/diamouses.pdf
Prosjektets hjemmeside her: http://www.diamouses.gr/web/Guest/Welcome

 

Sonic Lab
soniclab2Et annet høydepunkt var konserten i Sonic Lab ved SARC (Sonic Arts Research Centre). Dette lydlaboratoriet er utstyrt med ikke mindre enn 48 høyttalere og et system som gjør det mulig å distribuere hva som helst til hvilken som helst av høyttalerne. En stor opplevelse som gjør at til og med elektro-akustisk musikk til tider fremstår som spennende og meningsfylt (!). Noe sånt skulle vi hatt i Norge også.

Du finner mer informasjon om dette fantastiske rommer her: http://www.sarc.qub.ac.uk/main.php?page=soniclab

 
BeatDesigner i Cubase 5

BeatDesigner er en midisequencer som gjør at du kan lage dine egen rytmemønster eller "patterns". Med BeatDesigner kan du raskt og enkelt programmere grooves og beats ved å eksperimentere og bygge opp nye patterns note for note.
Les mer...