Skip to content

musikkteknologi.no

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Du er her:    Forside arrow Sequel arrow Effekter i Sequel - Del 1: Ekko, chorus og romklang
EnglishFrenchGermanNorwegianPolishRussianSpanish

Online

Ingen
Effekter i Sequel - Del 1: Ekko, chorus og romklang Skriv ut E-post
onsdag 08. april 2009
Artikkeloversikt
Effekter i Sequel - Del 1: Ekko, chorus og romklang
Forberedelser
Ekko
Rytmisk ekko
Chorus
Romklang
Regnekraft
effekter_logo.gif Effekter er en viktig del av moderne lyd- og musikkproduksjon. En effekt kan f.eks. legge til etterklang, mens en annen effekt kan endre tonehøyden. Enkelte betrakter effektene som krydderet i lydbildet. Ved å benytte effekter kan man gjøre en skarp lyd mykere, en tørr lyd bløtere eller endre et opptak som i utgangspunktet er er svært dynamisk til at det får bortimot jevnt volum.  En effekt endrer lydsignalet. Å endre lyd ved hjelp av effekter og tonekontroller kalles også signalprosessering.

Denne leksjonen er ikke en uutømmelig kilde som rommer all tenkelig kunnskap omkring effekter og bruken av dem. Intensjonen er å gi en introduksjon til noen ofte benyttede effekter og vise hvordan man benytter disse i Sequel.

Leksjonen forutsetter at har arbeidet med leksjonen Basisfunksjoner i Sequel. Leksjonen er laget med Sequel 2. Funksjonalitet og utseende kan avvike noe hvis du benytter en annen versjon. Tastesnarveier er for operativsystemet Windows. Hvis du benytter OS X må du "oversette" disse. Vanligvis er [Alt] = [Option] (eller den 2.tasten fra venstre på nederste rad), [Ctrl] = [Command] og høyreklikke er [Ctrl] + klikk.