Skip to content

musikkteknologi.no

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Du er her:    Forside arrow Cubase arrow BeatDesigner i Cubase 5
EnglishFrenchGermanNorwegianPolishRussianSpanish

Online

Ingen
BeatDesigner i Cubase 5 Skriv ut E-post
onsdag 28. oktober 2009
Artikkeloversikt
BeatDesigner i Cubase 5
Lage patterns
Flere patterns
Patterns i prosjektvinduet
Velge pattern med midikeyboard
Presets
Patterns i MediaBay
Swing
Flam
Offset
Humanize
Repetisjonsspørsmål
Repetisjonssvar

BeatDesigner er en midisequencer som gjør at du kan lage dine egen rytmemønster eller "patterns". Med BeatDesigner kan du raskt og enkelt programmere grooves og beats ved å eksperimentere og bygge opp nye patterns note for note.

Ofte arbeider man med en kort sekvens, justerer og modifisere mens sekvensen spilles av om og om igjen som en loop inntil man får det ønskede resultat. Sekvensen kan deretter konverteres til et midiobjekt på et spor i prosjektvinduet eller startes med ved å trykke på en tangent på et midikeyboard.

Denne leksjonen er laget med Cubase 5. Funksjonalitet og utseende kan avvike hvis du benytter en annen versjon av Cubase. Snarveier er notert for Windows. Hvis du benytter OS X må du "oversette" disse. Vanligvis er [Alt] = [Option], [Ctrl] = [Command] og høyreklikke er [Ctrl] + klikk. Denne leksjonen forutsetter at du har gjennomgått leksjonene om basisfunksjoner og instrumenter.

Før vi fråtser i vei med BeatDesigner lager du et nytt, tomt prosjekt med snarveien [Ctrl] + [N] eller ved å velge File - New.

Dobbelklikk på malen som heter Empty