Skip to content

musikkteknologi.no

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Du er her:    Forside
EnglishFrenchGermanNorwegianPolishRussianSpanish

Online

Ingen
Instrumenter i Cubase 5 Skriv ut E-post
søndag 11. oktober 2009
Artikkeloversikt
Instrumenter i Cubase 5
Midi
Midikeyboard
Virtuelt keyboard
VST
Instrumentspor
Metronom
Opptak
Instrumentene i Cubase er programvare som lager lyd. Ved å styre slike virtuelle instrumentet med et midikeyboard eller med datamaskinens tastatur og mus, kan du spille på instrumentene. Cubase har flere virtuelle instrumenter og ved å jobbe med denne leksjonen lærer du hvordan du bruker disse. Det kan være en fordel å benytte et midikeybord når du arbeider med denne leksjonen,  men du kan også spille inn noter ved hjelp av datamaskinens tastatur.

Denne leksjonen er laget med Cubase 5. Funksjonalitet og utseende kan avvike hvis du benytter en annen versjon av Cubase. Du finner leksjoner for eldre versjoner av Cubase ved å velge Cubase - Gamle leksjoner øverst på sida . Tastekommandoer er notert for operativsystemet Windows. Hvis du benytter OS X må du oversette disse. Vanligvis er [Alt] = [Option], [Ctrl] = [Command] og høyreklikke er [Ctrl] + klikk. Når det står at man skal klikke på et objekt med musa benyttes venstre musknapp. Hvis du skal benytte en av de andre knappene beskrives dette spesifikt i teksten.

Arbeidet med denne leksjonen vil bli veldig mye enklere hvis du på forhånd har jobbet med leksjonen om Basisfunksjoner i Cubase 5. 
BeatDesigner i Cubase 5

BeatDesigner er en midisequencer som gjør at du kan lage dine egen rytmemønster eller "patterns". Med BeatDesigner kan du raskt og enkelt programmere grooves og beats ved å eksperimentere og bygge opp nye patterns note for note.
Les mer...