Skip to content

musikkteknologi.no

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Du er her:    Forside
EnglishFrenchGermanNorwegianPolishRussianSpanish

Online

Ingen
Notasjon med Sibelius Skriv ut E-post
onsdag 24. august 2011

sibelius6.gif Dette nettkurset passer for deg som ønsker å lære bruke notasjonsprogrammet Sibelius, og som har ingen eller liten erfaring med dette fra før. I løpet av kurset lærer du å lage en leadsheets med sangtekst og besifring, arrangere og redigere arrangementer, lage slagverknoter, formatere et partitur oppsett, lage lydfiler for dine noter og mye mye mer. Kurset gir en praktisk innføring i aktuelle teknologier, begreper og funksjoner og gjør at du på en selvstendig måte kan notere egen eller andres musikk med Sibelius.

Innhold

 • Installasjon og konfigurering av utstyr og programvare
 • Valg av besetning
 • Ulike teknikker for å skrive inn noter
 • Redigering
 • Sangtekst
 • Besifring
 • Buer og dynamikktegn
 • Transponerende instrumenter
 • Repetisjonstegn og andre navigasjonstegn
 • Partitur og stemmeutskriving
 • Lage PDF filer av noter

Klikk her for en titt på kursplane. De første leksjonene og oppgavene er fritt tilgjengelig, men de fleste er forbeholdt kursdeltakere.

Kurset er i sin helhet internettformidlet. Deltakerne jobber med leksjoner, artikler og oppgaver på kurset internettsider og kommuniserer med kurslærer og andre deltakere via forumsidene. Hjelp og veiledning via kursets egne forumsider og forumsidene på musikkteknologi.no. I kurset inngår tre innleveringsoppgaver. Det vil framgå av kursbeviset hvilke innleveringsoppgaver som er levert.

Kurset er beregnet til minimum seks timer egenarbeid i 10 uker, men dette vil variere avhengig av ens forkunnskap. Deltakerne kan i samråd med kurslærer velge bort eller fordype seg ytterligere i deler av pensum.  Det er ingen forutsetning, men en god ide å melde seg på sammen med en man kjenner slik at man kan jobbe med kursets oppgaver og innhold sammen. Det gjør kurset enda mer lærerikt og morsomt!

Selv om kursplanen går over 10 uker varer abonnemntet ved www.musikkteknologi.no i et helt år, slik at du har god tid til å gjennomføre kurset i ditt eget tempo.

 

Forkunnskaper og nødvendig utstyr

Kurset forutsetter forkunnskaper om elementær musikkteori og musikknotasjon. Deltakere må disponere følgende utstyr:


Kurset er utviklet i samarbeid med:

nkr_logo_280.gif

 

Kurslærer: Håkon Kvidal

Pris: kr 1 390,-

Klikk her for påmelding.

  
Effekter i Sequel - Del 1: Ekko, chorus og romklang
effekter_logo.gif Effekter er en viktig del av moderne lyd- og musikkproduksjon. En effekt kan f.eks. legge til etterklang, mens en annen effekt kan endre tonehøyden. Enkelte betrakter effektene som krydderet i lydbildet. Ved å benytte effekter kan man gjøre en skarp lyd mykere, en tørr lyd bløtere eller endre et opptak som i utgangspunktet er er svært dynamisk til at det får bortimot jevnt volum.  En effekt endrer lydsignalet. Å endre lyd ved hjelp av effekter og tonekontroller kalles også signalprosessering.
Les mer...