Skip to content

musikkteknologi.no

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Du er her:    Forside arrow Om kurset
EnglishFrenchGermanNorwegianPolishRussianSpanish

Online

Ingen
Notasjon med MuseScore Skriv ut E-post
torsdag 18. august 2011
musescore.jpg Dette nettkurset passer for deg som ønsker å lære å skrive noter med gratisprogrammet MuseScore. I løpet av kurset lærer du å lage leadsheets med sangtekst og besifring, arrangere og redigere arrangementer, lage slagverknoter, formatere stemmer og partitur, lagre som PDF og lydfil og mye mer. Kurset gir en praktisk innføring i aktuelle teknologier, begreper og funksjoner og setter deg i stand til på en selvstendig måte å notere egen eller andres musikk.

 

Innhold

  • Installasjon og konfigurering av programvare
  • Notasjon for ulike besetninger
  • Transponerende instrumenter og slagverk
  • Partitur og stemmeutskriving
  • Distribusjon av PDF dokumenter og lydeksempler via internet
  • Bruk av MuseScore i undervisning og læring


MuseScore er intuitivt og selvforklarende. Programmet er enkelt å bruke samtidig som det er fleksibelt nok til å dekke de fleste notasjonsbehov. MuseScore er et gratis kryssplattform WYSIWYG musikknotasjons program som tilbyr et kostnadseffektivt alternativ til kommersielle programmer som Sibelius og Finale. Siden MuseScore er gratis slipper man utgifter til lisenser og arbeid med administrasjon av disse. Alle kan benytte programmet på sin datamaskiner, noe som for eksempel gjør det enkelt å integrere og utnytte ny teknologi i undervisningen. MuseScore er norskspråklig.

musescore2.pngKurset er i sin helhet internettformidlet. Deltakerne jobber med leksjoner, artikler og oppgaver på kurset internettsider og kommuniserer med kurslærer og andre deltakere via nettsidene.

I kurset inngår tre innleveringsoppgaver. Det vil framgå av kursbeviset hvilke innleveringsoppgaver som er levert. Kurset er beregnet til minimum seks timer egenarbeid i 10 uker, men dette vil variere fra deltaker til deltaker avhengig av ens forkunnskap. Det er ingen forutsetning, men en god ide å melde seg på sammen med en man kjenner slik at man kan jobbe sammen. Det gjør kurset enda mer lærerikt og morsomt!

Selv om kursplanen går over 10 uker varer abonnementet ved www.musikkteknologi.no i hele 6 måneder, slik at du har god tid til å gjennomføre kurset i ditt eget tempo. Deltakerne kan i samråd med kurslærer velge bort eller fordype seg i deler av pensum.

Forkunnskaper

Kurset forutsetter elementære kunnskaper om musikkteori og musikknotasjon.

Nødvendig utstyr

  • Datamaskin med operativsystem Windows (XP eller nyere),  Mac  OSX (10.4+ universal eller nyere) eller Linux (se musescore.org for distribusjoner)
  • Arbeidsminne (ram): minimum 512 MB.
  • Internettilgang med bredbånd


Kurslærer: Håkon Kvidal

Pris: 1 390,-.


Påmelding:

Klikk på butikk øverst på siden og velg "Nettkurs: Notasjon med MuseScore".