Skip to content

musikkteknologi.no

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Du er her:    Forside arrow Kurs arrow Velkommen til kurset Notasjon med MuseScore
EnglishFrenchGermanNorwegianPolishRussianSpanish

Online

Ingen
Velkommen til kurset Notasjon med MuseScore Skriv ut E-post
fredag 30. september 2011
Artikkeloversikt
Velkommen til kurset Notasjon med MuseScore
Organisering
Progresjon
Kursbevis
MuseScore er et glimrende og gratis alternativ til de kommersielle notasjonsprogrammene. Programmet er designet av og for profesjonelle og tilbyr et stort utvalg av verktøy som lar deg notere musikk i alle tenkelige sjangre. MuseScore dekker de aller felste notasjonsbehov og er enkelt og intuitivt å bruke.

Ved å jobbe med dette kurset vil du få innblikk i hvordan du kan bruke MuseScore til å lage noter av forskjellige slag. Kurset er ikke en bruksanvisning som forklarer alle mulightene i MuseScore (til det har vi jo andre ressurser), men kurset tar deg gjennom en rekke praktiske øvelser som gjør at du opparbeider ferdigheter som setter deg i stand til å lage noter og ikke minst, til å videreutvikle din notasjonskunnskap på egenhånd, også etter at kurset er over.

Dette kurset er basert på MuseScore versjon 1. Kursets leksjoner fokuserer på denne versjonens funksjoner. Hvis du benytter en eldre versjon bør du absolutt vurdere å oppgareder for å få best mulig utbytte av kurset. For å bruke MuseScore er det ikke nødvendig å ha den nyeste og raskeste datamaskinen, det holder med en halt vanlig som ikke er så altfor gammel.

Innhold

  • Installasjon og konfigurering av programvare
  • Notasjon for ulike besetninger
  • Transponerende instrumenter og slagverk
  • Partitur og stemmeutskriving
  • Distribusjon av PDF dokumenter og lydeksempler via internet
  • Bruk av MuseScore i undervisning og læring