Skip to content

musikkteknologi.no

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Du er her:    Forside arrow MuseScore leksjoner arrow Leksjon: Explode og implode i MuseScore
EnglishFrenchGermanNorwegianPolishRussianSpanish

Online

Ingen
Leksjon: Explode og implode i MuseScore Skriv ut E-post
mandag 28. november 2011
Artikkeloversikt
Leksjon: Explode og implode i MuseScore
Installere plugin
Legg til intervall
Explode
Implode
Repetisjonsspørsmål
Repetisjonssvar
I denne leksjonen lærer du å spre en akkord som er notert på en notestav til flere notestaver, sli k at det blir en note på hver notestav.

 

Og vis skal se hvordan du gjør det motsatte, nemlig samler noter fra flere notestaver på en notestav.

Dette er nyttig når du skriver for en seksjon i et band eller orkester. I passasjer hvor flere instrumenter spiller samme rytme kan du notere alle notene på en notestav og sprer notene utover flere notestaver.

Denne leksjonen er laget med MuseScore versjon 1.1. Funksjonalitet og utseende kan avvike noe hvis du benytter en annen versjon. Hurtigtaster er notert for operativsystemet Windows og noteres i klammer, slik [Shift] + [S], som betyr at du skal holde nede Shift-tasten mens du trykker på S-tasten. Hvis du benytter at annet operativsystem må du "oversette" disse. I operativsystemet Mac OS X er vanligvis [Alt] = [Option] (eller den 2.tasten fra venstre på nederste rad), [Ctrl] = [Command] og høyreklikke er [Ctrl] + klikk. Når det står at man skal klikke på et objekt med musa benyttes venstre musknapp. Hvis du skal benytte en av de andre knappene beskrives dette spesifikt i teksten. Det vil være enklere å jobbe med denne leksjonen om du på forhånd har lest om hvordan du bruker leksjonene og jobbet med leksjonen om basisfunksjoner i MuseScore.