Skip to content

musikkteknologi.no

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Du er her:    Forside arrow MuseScore leksjoner arrow Leksjon: Egne maler i MuseScore
EnglishFrenchGermanNorwegianPolishRussianSpanish

Online

Ingen
Leksjon: Egne maler i MuseScore Skriv ut E-post
tirsdag 07. februar 2012
Artikkeloversikt
Leksjon: Egne maler i MuseScore
Mal
Lage ny mal

 I MuseScore finner du en rekke ferdige oppsett for bestemte besetninger. Et slikt ferdig oppsett kalles en mal. I tillegg til et bestemt utvalg instrumenter inneholder en mal info om hvordan notene skal formateres, f.eks. størrelse på notene, skrifttyper utskriftoppsett etc.

Denne leksjonen er laget med MuseScore versjon 1.1. Funksjonalitet og utseende kan avvike noe hvis du benytter en annen versjon. Hurtigtaster er notert for operativsystemet Windows og noteres i klammer, slik [Shift] + [S], som betyr at du skal holde nede Shift-tasten mens du trykker på S-tasten. Hvis du benytter at annet operativsystem må du "oversette" disse. I operativsystemet Mac OS X er vanligvis [Alt] = [Option] (eller den 2.tasten fra venstre på nederste rad), [Ctrl] = [Command] og høyreklikke er [Ctrl] + klikk. Hvis du benytter en applemaskin uten Delete-tast kan du bruke [Fn] + [Bacspace] for når det står at du skal trykke på [Delete].

Når det står at man skal klikke på et objekt med musa benyttes venstre musknapp. Hvis du skal benytte en av de andre knappene beskrives dette spesifikt i teksten. Det vil være enklere å jobbe med denne leksjonen om du på forhånd har lest om hvordan du bruker leksjonene og jobbet med leksjonen om basisfunksjoner i MuseScore.