Skip to content

musikkteknologi.no

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Du er her:    Forside arrow MuseScore leksjoner arrow Leksjon: Lagre som bilde i MuseScore
EnglishFrenchGermanNorwegianPolishRussianSpanish

Online

Ingen
Leksjon: Lagre som bilde i MuseScore Skriv ut E-post
torsdag 09. februar 2012
Artikkeloversikt
Leksjon: Lagre som bilde i MuseScore
PNG
Bruke bilde i tekstbehandler

 I denne leksjonen lærer du hvordan du lagrer notene i MuseScore som et bilde. Det gjør det f.eks. mulig å lage noteeksempler i et tekstdokument.

Slik:

 

Denne leksjonen er laget med MuseScore versjon 1.1. Funksjonalitet og utseende kan avvike noe hvis du benytter en annen versjon. Hurtigtaster er notert for operativsystemet Windows og noteres i klammer, slik [Shift] + [S], som betyr at du skal holde nede Shift-tasten mens du trykker på S-tasten. Hvis du benytter at annet operativsystem må du "oversette" disse. I operativsystemet Mac OS X er vanligvis [Alt] = [Option] (eller den 2.tasten fra venstre på nederste rad), [Ctrl] = [Command] og høyreklikke er [Ctrl] + klikk. Hvis du benytter en Mac uten Delete-tast kan du bruke [Fn] + [Bacspace] når det står at du skal trykke på [Delete].

Når det står at man skal klikke på et objekt med musa benyttes venstre musknapp. Hvis du skal benytte en av de andre knappene beskrives dette spesifikt i teksten. Det vil være enklere å jobbe med denne leksjonen om du på forhånd har lest om hvordan du bruker leksjonene og jobbet med leksjonen om basisfunksjoner i MuseScore.