Skip to content

musikkteknologi.no

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Du er her:    Forside arrow Artikler arrow Sikkerhetskopiering - Enkelt og billig!
EnglishFrenchGermanNorwegianPolishRussianSpanish

Online

Ingen
Sikkerhetskopiering - Enkelt og billig! Skriv ut E-post
fredag 08. september 2006
Artikkeloversikt
Sikkerhetskopiering - Enkelt og billig!
Mine dokumenter
Slik flytter du mappen
Flere harddisker eller partisjoner
Hvor mye lagerplass trenger du?
Lagringsmedia
Slik sikkerhetskopierer du
Hvor ofte?
Hvor mange versjoner
Oppbevaring av sikkerhetskopien
Automatisk sikkerhetskopiering
Full kopi
Rutiner

Det er som med været: alle snakker om det, men ingen gjør noe med det. Sikkerhetskopiering er for mange kjedelig og noe de færreste tenker på, helt til de har bruk for det. Og da er det gjerne for sent. Denne artikkelen viser deg hvordan du enkelt kan sikre dine data. Mye av en musikers liv er lagret på harddisker. Når uhellet er ute kan tapet bli stort.


Mye av en musikers liv er
lagret på harddisker. Når
uhellet er ute kan tapet bli
stort

Stadig flere musikere og musikklærere benytter datamaskin og lagrer viktig informasjon på harddisken. Det være seg noter, lydopptak, CV og bilder. Ja det meste av det vi produserer av skrift, bilder og musikk kan lagres digitalt på datamaskinen.

Det er ikke så vanskelig å forstå at en mengde destruktive virus og trojanske hester kan ødelegge absolutt alt for en databruker. På samme måte kan et harddiskkrasj, et lynnedslag eller annet slette all eller store deler av informasjonen på datamaskinens harddisk.

Enkelte tar i bruk bærbare datamaskiner og utsetter med det sine dyrebare data for ytterligere farer som sleipe tyver, slag og spark. Du hørte kanskje om Thomas Dybdahl som ble frastjålet sin bærbare datamaskin med de svært så verdifulle innspillingene til sin neste CD utgivelse?

I slike tilfeller er det ikke kostnadene ved å anskaffe nytt utstyr som er det verste, men at uerstattelige opptak er gått tapt. Å lage sikkerhetskopi av slik verdifull informasjon er viktig. Det er en forsikring som ikke trenger å koste mye, og som er enkel å utføre.

Sikkerhetskopiering gjennomføres ved at data kopieres fra harddisken i datamaskinen til et lagringsmedium utenfor maskinen. Det kan være en CD-R, en DVD, en harddisker eller en annet lagertype. Sikkerhetskopiering handler først og fremst om rutiner, mer enn om avansert utstyr og programvare. Denne artikkelen gir deg noen konkrete tips og råd om hvordan du enkelt og billig kan sikre dine data.