Skip to content

musikkteknologi.no

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Du er her:    Forside
EnglishFrenchGermanNorwegianPolishRussianSpanish

Online

Ingen
Lyddesign for teater
tirsdag 15. februar 2011

teater.gifKom i Fokus Finnmark
Fagdag for kulturskoleansatte i Finnmark
Torsdag 17. februar 2011 Rica Hotel Alta

Lydeffekter og lydkulisser utdyper og forsterker en scenisk forestilling. De auditive virkemidlene kan antyde stemninger, følelser og hendelser som skjer på og utenfor scenen, eller i personene på scenen. Lyd og musikk kan formidle det uutalte, det ikke-artikulerbare.

 

Les mer...
 
Gratis programvare i musikkundervisningen
mandag 17. januar 2011

open_source.jpgFagdag for musikklærere i Agder, 18. januar 2011.
Kultursenteret Søgne Gamle Prestegård

Utvalget av gratis programvare som kan berike musikkundervisningen og forenkle lærerens hverdag er blitt større og større. I dette kurset ser vi nærmere på noen fritt tilgjengelige digitale verktøy som kan komme til nytte både i instrumentalopplæring og allmenn musikkundervisning.

Les mer...
 
Notasjon med Sibelius ved Dahlske vgs.
torsdag 21. oktober 2010

logo_dahlske.gifHer finner dere div. materiell som ble brukt ved kursdagen 22. oktober ved Dahlske vgs., hvor temaet var "Notasjon med Sibelius.

Les mer...
 
Live Electronics ved Norges musikkhøgskole
tirsdag 16. februar 2010
Her finner du en kort presentasjon av noen av prosjektene som studentene ved studiet Live Electronics - Musikkteknologi for utøvere ved Norges musikkhøgskole har jobbet med.
Les mer...
 
Digital kompetanse i musikkfaget - HiNT
torsdag 28. januar 2010
hint_logo.gif Her finner du noe av det materiale som ble brukt fredag 29. januar ved Høgskolen i Nord Trøndelag. Tema for dagen varDigital kompetanse som i følge Kunnskapsløftet en av fem grunnleggende ferdigheter. Hva er digital kompetanse i musikkfaget og hvordan legger vi til rette for at elevene utvikler denne kompetansen?
Les mer...
 
Digital kompetanse i musikkfaget
lørdag 09. januar 2010

digital-kompetanse_liten.gif Kurs for musikklærere i Bamble kommune. Gjennom praktisk jobbing og refleksjon gir kurset et innblikk i hvordan digitale verktøy kan berike allmenn musikkopplæring. Kurset går over to dager og passer for musikklærere i grunnskolen. Første dag jobber vi med arrangering, komponering, og digitale fortellinger. Andre dag jobber vi med lydopptak, distribusjon, opphavsrett og erfaringsutveksling. Deltakerne får størst læringsutbytte av kurset når man prøver ut noen av mulighetene som ble vist på første kursdag før andre kursdag.

Les mer...
 
Sequel
torsdag 03. september 2009
sequel2 Sequel er et kjekt lite program for musikkproduksjon. Så enkelt og bruke at du er i gang med å lage musikk etter kun få minutter, og det beste av alt: Nå finner du mange multimediale leksjoner om hvordan du benytter programmet her på musikkteknologi.no. Gjennom videoer, tekst og bilder lærer du trinn for trinn hvordan du bruker programmet for å lage musikk. Noen av leksjonen er fritt tilgjengelige, men for å få tilgang til alle leksjonene må du være abonnent. Klikk på Butikk øverst på siden for å kjøpe årsabonnement. Du finner leksjonene ved å holde pekeren over Leksjoner øverst på siden og velge Sequel. Der finner du til og med informasjon om en gratis prøveversjon som gjør at du kan bruke programmet i inntil 45 dager før du evt. kjøper det. 
 
Sibelius
torsdag 03. september 2009
sibelius5Nå finner du flust av praktiske leksjoner om notasjonsprogrammet Sibelius her på musikkteknologi.no. Leksjonene tar for seg alt fra grunnleggende funksjoner som f.eks. hvordan man skriver inn noter til mer avanserte ting som hvordan man formaterer partiturer og lager mp3 filer av arrangementene. Noen av leksjonen er fritt tilgjengelige, men for å få tilgang til alle leksjonene må du være abonnent. Klikk på Butikk øverst på siden for å kjøpe årsabonnement. Du finner leksjonene ved å holde pekeren over Leksjoner øverst på siden og velge Sibelius.
 
Cubase 5
torsdag 30. april 2009
cubase5Cubase 5 er løs. Oppgraderingen inneholder bl.a. en del nye instrumenter for å lage nye grooves og rytmer, nytt redigeringsvindu for lyd hvor man enkelt kan endre tonehøyde, tonelengde og de enkelte tonenes plassering, pitch correction (ala autotune), mer oversiktlig håndtering av automasjon, en ny samplebasert klangeffekt og mye mer. I første omgang slippes oppgraderingene for Cubase og Cubase Studio versjonene. Nye versjon av Cubase Essentials kommer i september. Du finner mer info her .
 
Musikkteknologidagene 2008
torsdag 11. september 2008
bek Musikkteknologidagene 2008 går av stabelen ved Grieg Akademiet i Bergen 10. - 11. september. Konferansen arrangeres i år av BEK - Bergen senter for elektronisk kunst. Siden 2005 har musikkteknologidagene vært et faglig møtested for representanter for undervisningsinstitusjoner, produksjonsmiljøer, kunstnere, forskere, studenter og andre interesserte som på ulike måter arbeider med musikkteknologi. I løpet av denne perioden har vi sett økende aktivitet i Norge, og det har oppstått nye samarbeid mellom ulike aktører i feltet. Flere av prosjektene innen Stipendprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid er musikkteknologirelaterte, og aktualiserer samarbeid på tvers av grensene mellom vitenskaplig og kunstnerisk forskning og utvikling.
Les mer...
 
Samspill og instrumentalundervisning via nett?
torsdag 28. august 2008

diamouses På andre dag av International Computer Music Conference 2008 ble det bla. holdt presentasjoner omkring temaene Algorithmic Composition Tools, Network Performance, Computational Music Analysis og Reinventing Audio and Music Computation for Many-Core Processors og avholdt mange konserter med verker som involverer bruk av musikkteknologi.Blant annet fikk vi presentert et gresk prosjekt som muliggjør samspill og instrumentalundervisning via internet.

 

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 Neste > Slutt >>

Resultat 25 - 36 av 61
Effekter i Sequel - Del 1: Ekko, chorus og romklang
effekter_logo.gif Effekter er en viktig del av moderne lyd- og musikkproduksjon. En effekt kan f.eks. legge til etterklang, mens en annen effekt kan endre tonehøyden. Enkelte betrakter effektene som krydderet i lydbildet. Ved å benytte effekter kan man gjøre en skarp lyd mykere, en tørr lyd bløtere eller endre et opptak som i utgangspunktet er er svært dynamisk til at det får bortimot jevnt volum.  En effekt endrer lydsignalet. Å endre lyd ved hjelp av effekter og tonekontroller kalles også signalprosessering.
Les mer...