Skip to content

musikkteknologi.no

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Du er her:    Forside
EnglishFrenchGermanNorwegianPolishRussianSpanish

Online

Ingen
Dagssamling for Grunnkurs i musikkteknologi
mandag 18. august 2008

nkr_logo_280 Det nærmer seg kursstart for Norsk Kulturskoleråds Grunnkurs i musikkteknologi. Her finner du informasjon om hva som skal skje på dagssamlingen fredag 29. august.

 

Les mer...
 
Grunnkurs i musikkteknologi
fredag 30. mai 2008
mustek_grunnkurs_logo Kurset arrangeres i samarbeid med Norsk Kulturskoleråd og passer for deg som ønsker å prøve ut noen av mulighetene som ny teknologi gir i musikalsk sammenheng, og som har ingen eller liten erfaring med musikkteknologi. Gjennom artikler, leksjoner og oppgaver får kursdeltakerne en praktisk og grunnleggende innføring som gir grunnlag for bevisst og selvstendig bruk av IKT innenfor musikk.
Les mer...
 
Finale
onsdag 05. mars 2008
finalelogo2 Nå finner du også leksjoner og forum om notasjonsprogrammet Finale her på musikkteknologi.no. I første omgang er det lagt ut en leksjon om hvordan du skriver noter med Simple Entry og i løpet av kort tid kommer det ytterligere to leksjoner. Du finner leksjonene ved å føre pekeren over Programvare øverst på siden og velge Finale. Forumet hvor du kan stille spørsmål, lese svar og diskutere finner du ved å velge Forum øverst på siden. 
 
Musikkteknologi i undervisninga
torsdag 28. februar 2008
HakonK_-_Med_laptop_og_keyboard_pa_stranda_1.jpg.smallKurs ved Norges Musikkhøgskole, 6.mars 2008. Kurset gir grunnlag for ein reflektert og kritisk haldning til bruk av musikkteknologiske verktøy i undervisninga. Musikkteknologi i undervisninga varer i ein dag og blir leia av Håkon Kvidal.
Les mer...
 
Cubase 4.1
onsdag 24. oktober 2007

cubaseOppgradering til versjon 4.1 av Cubase og Cubase Studio er nå tilgjengelig. Oppgraderingen er gratis for alle som som har Cubase 4 eller Cubase Studio 4. Blant nyhetene i 4.1 versjonen er redesignet Sample Editor, sidechaining for VST3 plu-ins, MusicXML support for import/export av noter og mulighet for å benytte Sequels sample bibliotek i Cubase. Du finner mer info her og kan laste ned oppgraderingen her.

 
Gehørtrening med GNU Solfege
søndag 07. oktober 2007
solfegeGNU Solfege er et program for gehørtrening med datamaskin. Programmet fungerer med operativsystemene Windows og Linux. Programmet er såkalt åpen kildekode (eng.: open source). Det vil si at det fritt kan benyttes av alle uten at man trenger å betale for det. Denne leksjonen viser deg hvordan du kommer i gang med programmet. Programmet er på norsk og rimelig selvinstruerende så, så fort du er i gang finner du ut det aller meste på egenhånd.
Les mer...
 
Dagssamling for Musikkteknologi 1
tirsdag 05. september 2006
mtek1_logo_liten_rammeDet nærmer seg kursstart for Norsk Kulturskoleråds musikkteknologikurs. Her finner du informasjon om hva som skal skje torsdag 6.september.Legg merke til at det starter opp to kurs, "Musikkteknologi 1" og "Musikkteknologi 2". Sjekk derfor at du leser informasjonen som gjelder det kurset du skal delta på. Du finner info om kurset "Musikkteknologi 2" nedenfor.

Les mer...
 
Endre avspillingshastighet i Windows Media Player
lørdag 12. mai 2007
iconNår man skal lære seg tekst eller musikk ved å lytte til musikken kan det av og til være nyttig å endre avspillingshastigheten slik at musikken går saktere. Det gjør det enklere å høre alle tonene eller ordene. Avspillingshastigheten endrer du enkelt på følgende vis i Windows Media Player 11:
Les mer...
 
Bruk av digitale verktøy i musikk
torsdag 15. mars 2007
idavollen Foredrag ved Idavollens seminar om elektronisk musikkredigering og bruk av digitale verktøy i musikk i Trysil. Tema belyst i foredraget omtales også i artikkelen Musikkteknologi - endelig skolemoden?
 
Fra mididata til notasjon i Cubase
torsdag 08. mars 2007
ikon Det er mange måter å skrive noter med et notasjonsprogram på. I denne leksjonen lærer du hvordan du jobber med notasjonsinnstillingene for å lage et lesbart notebilde av innspilte mididata. Hvis du f.eks. har en innspilling du vil skrive ut som noter er dette leksjonen du leter etter. Her finner du svar på alle dine spørsmål... eller noen av dem hvis de hander om notasjon i Cubase.

Les mer...
 
Lyttingen påvirker sangeren
onsdag 07. mars 2007
MedhorningWHvordan påvirker lydteknikernes jobb sangeren? Blant lydteknikere er det en kjent sak at volumet i sangerens hodetelefoner, altså lyttingen,  påvirker hvordan sangeren synger. Nå har Markus Eriksson, student ved Ljud- och musikproduktion ved Högskolan i Dalarna, påvist at det er slik.

Velg avspilling for å se innslaget:
Real-format
Windows Media player/høy kvalitet
Windows Media player/lav kvalitet
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 Neste > Slutt >>

Resultat 37 - 48 av 61
Basisfunksjoner i Sequel
basisfunksjoner_logo.gif I denne leksjonen lærer du å bruke noen av de meste benyttede funksjonene i Sequel. Etter å ha jobbet med leksjonen skal du kunne å:
Les mer...