Skip to content

musikkteknologi.no

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Du er her:    Forside
EnglishFrenchGermanNorwegianPolishRussianSpanish

Online

Ingen
Lydredigering med Audacity
onsdag 24. januar 2007
audacity_logo Audacity er et gratis, open source program for opptak og redigering av lyd. Programmet er såkalt åpen kildekode, er lagd på dugnad på nettet og er derfor fritt tilgjengelig uten omkostninger. Og det beste av alt, det er faktisk et fint program som kan benyttes til utrolig mye morsomt. Programmet er tilgjengelig for operativsystemene Microsoft Windows, Mac OS X og GNU/Linux.
Les mer...
 
Digital kompetanse
mandag 22. januar 2007
digital-kompetanseSeminar for lærere ved musikk, dans og dramalinjene i videregående skoler i Rogaland. Fagforumstyret har stelt istand et svært innholdrikt program som gir lærerne et unikt innblikk i begrepet Digital Kompetanse. Det arbeides målrettet med  IKT-kompetanseheving for lærere og i den forbindelse skal Håkon Kvidal og musikkteknologi.no holde et foredrag som gir et overblikk over feltet musikkteknologi. Det skal også være drøftinger om hvordan man kan lage et etterutdanningsopplegg for å innfri de krav som Kunnskapsløftets læreplaner setter til lærernes teknologikompetanse. Seminaret arrangeres i Haugesund tirsdag 23. og i Stavanger torsdag 25.januar.
Les mer...
 
Kurs på Kongsberg
mandag 08. januar 2007
kongsbergPå oppdrag fra Kongsberg Kommune leverer musikkteknologi.no etterutdanningskurs i musikkteknologi for kommunens musikklærere. Kurset gir praktisk innføring i bruk av IKT i arrangering, komponering, noteskriving, musikkproduksjon og musikkundervisning.

Les mer...
 
Asker kulturskole
torsdag 04. januar 2007
Foredrag for ansatte ved Asker kulturskole. Foredraget omhandlet musikkteknologiens mange muligheter i forhold til musikkundervisning.  Mange av temaene som ble omtalt i foredraget er belyst i følgende artikler:

Musikkteknologi - Endelig skolemoden?
Drift og vedlikehold av undervisningsmaskiner.
 
Joe Rusi
torsdag 14. desember 2006
rusiKan musikkteknologi.no, være et springbrett til en profesjonell karriere i musikkbransjen? Tja, hvorfor ikke? Her er en liten solskinnshistorie fra Joe Rusi som er deltaker på kurset Musikkteknologi 2 -  datamaskinen som medmusikant og medium . En representant fra et reklamebyrå surfa innom en av hans besvarelser og ble så imponert at de ønsker å benytte hans musikk. Slå den! Du finner besvarelsen hans her http://www.youtube.com/watch?v=qIkqPWiQpT0.

For deg som er har brukernavn og passord kan du sende ham en melding ved å klikke her og velge Meldinger. 
Mastering
søndag 03. desember 2006

wizardMastering er et viktig ledd i moderne musikkproduksjon og er etterhvert blitt omgitt av mye mystikk og snodige forestillinger. Noen mener å ha hørt om en fantastisk masteringteknikker som benytter spesialbygde signalprosessorer basert på eldgamle radiorør som ble reddet fra en forlist russisk ubåt… eller noe sånt. Og vi kjenner alle til hjemmestudioteknikeren med en datamaskin, et lydredigeringsprogram og et par plugins. Er det mulig å utføre slik magi med noe så trivielt som en datamaskin? Hva er egentlig mastering og hvordan gjør man det? I denne artikkelen skal vi se på hva mastering er og hva som kreves av utstyr, programvare, ferdigheter og kunnskaper.

Les mer...
 
Hørelære og musikkteori
lørdag 02. desember 2006

lytteSom en oppgave i kurset Musikkteknologi 2 - datamaskinen som medmusikant og medium , har deltakerne vurderte forskjellige programmer for hørelære og musikkteori. Her er det mange nyttige betraktninger og gode analyser, som vil være av interesse for mange. 

Les mer... 

 
Blogg
tirsdag 28. november 2006

Registrerte brukere har nå fått en egen blogg på profilsida si. Der kan du skrive om det du måtte ønske å meddele andre. Det kan f.eks. være en presentasjon av deg selv og hva du driver med, lenker til andre musikkteknologisider som kan være av interesse for andre brukere etc.

  • For å lese de nyeste blogginnleggene logger du inn med brukernavn og passord og klikker på "Blogg" øverst på sida.
  • For å lage et blogg innlegg logger du inn med ditt brukernavn og passord og klikker på "Write a blog entry" i "Bruker menyen" til høyre på sida.

Benytt sjansen til å meddele deg og kommunisere med andre musikkteknologi interesserte. Kjør på og skriv i vei! 

 
mustek.no
mandag 27. november 2006
Synes du det blir mye trykking på tastaturet når du skal skrive www.musikkteknologi.no i adressefeltet i nettleseren? Nå kan du skrive mustek.no, så blir du viderekoblet til www.musikkteknologi.no.

 
LIMTEC 2006 – Lørdag 18.november.
lørdag 18. november 2006
Tema for tredje og siste dag var ”Music Production Education”. Lærere og forskere innen musikkteknologi leverte en rekke svært interessante presentasjoner. Her er stikkord fra noen av presentasjonene.
Les mer...
 
LIMTEC 2006 – Fredag 17.november.
fredag 17. november 2006
Her er en kort oppsummering av noen av dagens foredrag.
Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 Neste > Slutt >>

Resultat 49 - 60 av 61
Effekter i Sequel - Del 1: Ekko, chorus og romklang
effekter_logo.gif Effekter er en viktig del av moderne lyd- og musikkproduksjon. En effekt kan f.eks. legge til etterklang, mens en annen effekt kan endre tonehøyden. Enkelte betrakter effektene som krydderet i lydbildet. Ved å benytte effekter kan man gjøre en skarp lyd mykere, en tørr lyd bløtere eller endre et opptak som i utgangspunktet er er svært dynamisk til at det får bortimot jevnt volum.  En effekt endrer lydsignalet. Å endre lyd ved hjelp av effekter og tonekontroller kalles også signalprosessering.
Les mer...