Skip to content

musikkteknologi.no

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Du er her:    Forside arrow Forum
EnglishFrenchGermanNorwegianPolishRussianSpanish

Online

Ingen
musikkteknologi.no
Velkommen, Gjest
Vennligst Logg inn eller Registrer deg.    Glemt passord?
Cuba4.1 til Nuendo4
(1 besøkende) 1 gjest
Gå til bunnen
EMNE: Cuba4.1 til Nuendo4
#999
Terje Sandberg
Junior Boarder
Innlegg: 39
graphgraph
Bruker frakoblet Klikk her for å se brukerens profil
Cuba4.1 til Nuendo4 12 år, 8 måneder siden Karma: 0
Burde ikke Nuendo kunne åpne Cubase4.1 cpr filer? Jeg skal få prosjektet mitt mixet i et studio med Nuendo og trodde det skulle være grei skuring å oversende filer, men lar seg ikke åpne i Nuendo. Hva gjør jeg?
 
Lagret i loggen Lagret i loggen
  Du må registrere deg og logge inn for å kunne skrive i forumet.
#1005
HÃ¥kon Kvidal
Moderator
Innlegg: 566
graph
Bruker er pålogget nå Klikk her for å se brukerens profil
Sv:Cuba4.1 til Nuendo4 12 år, 8 måneder siden Karma: 0
Den sikreste måten å flytte prosjekter mellom ulike programmer på er å mikse ned alle sporene til lydfiler. En lydfil pr. spor. Det gjør du f.eks. slik:

    [li]Deaktiver alle effekter etc. som ikke skal være med i nedmiksene. Den enkleste måten å gjør det på er muligens å åpne mikservinduet og vise alle inserts på alle spor[/i]

  1. Velg alle objektene i prosjektet med tastekommando [Ctrl] + [A] og trykk på [P] tasten slik at lokatorene plasseres ved starten av første objekt og slutten av siste objekt. Nedmiksen vil starte og ved venstre lokator og slutte ved høyre. Flytt evt. høyrelokator (den siste) litt mot høyre (senere) slik at de instrumentene/sporene som har etterklang klinger ut før nedmiksen slutter.


  2. Velg øverste spor og aktiver Solo slik at kun dette sporet blir med i nedmiksen.


  3. Miks ned sporet ved å velge File - Export - Audio Mixdown. Miks ned i det formatet som prosjektet er innspilt i og som du vet kan benyttes av de som skal mikse prosjektet. I Export Audio Mixdown vinduet kan du f.eks. krysse av i boksen til venstre for Close dialog after export slik at vinduet lukkes automatisk når nedmiksen er ferdig. Du sparer litt arbeid ved å lage en egen tastekommando for Export Audio Mixdown i Key Commands vinduet som du finner på File - Key Commands....


  4. Bruk pilnedtasten og velg neste spor. Legg merke til at det Solo blir aktivert på sette sporet når du skifter spor med piltastene. Miks ned som [/i]Når alle lydfilene plassers (importeres) inn i et program for miksing er det viktig at alle filene starter på eksakt samme tid slik at de spilles av synkront. I Nuendo kan du f.eks. dra og slippe alle filene samtidig og velge å plassere dem på hvert sitt spor.

Som du sikkert skjønner tar dette tid og det finnes dessverre ingen vidunder funksjon som gjør dette automatisk. Det er mulig å effektiviserer noe ved å benytte macroer og andre programmer. Du finner en del tips om multitrack export her:
www.soundonsound.com/sos/dec06/articles/cubasetech_1206.htm

og her:

www.soundonsound.com/sos/jul05/articles/cubasenotes.htm
 
Lagret i loggen Lagret i loggen
 
mvh
Håkon Kvidal
Administrator
  Du må registrere deg og logge inn for å kunne skrive i forumet.
Gå til toppen