Skip to content

musikkteknologi.no

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Du er her:    Forside arrow Forum
EnglishFrenchGermanNorwegianPolishRussianSpanish

Online

Ingen
musikkteknologi.no
Velkommen, Gjest
Vennligst Logg inn eller Registrer deg.    Glemt passord?
Hvor er det best å lagre programvare på XP?
(1 besøkende) 1 gjest
Gå til bunnen
EMNE: Hvor er det best å lagre programvare på XP?
#105
Flyttet fra gammelt forum
Senior Boarder
Innlegg: 58
graphgraph
Bruker frakoblet Klikk her for å se brukerens profil
Hvor er det best å lagre programvare på XP? 15 år, 3 måneder siden Karma: 0
Hvor er det egentlig best å lagre musikkprogrammer? Jeg har lagret alt jeg har av Finale på F-disken og alt jeg har av Cubase på G-disken, dette gjelder både selve programvaren og alt jeg lagrer av produksjoner. Nå hørte jeg fra noen at xp er konstruert slik at all programvare bør lagres på C-disken. Likevel kan jeg lagre filer jeg produserer slik jeg allerede har bygd opp systemet på dataen min.
Stemmer dette?
 
Lagret i loggen Lagret i loggen
  Du må registrere deg og logge inn for å kunne skrive i forumet.
#106
HÃ¥kon Kvidal
Moderator
Innlegg: 566
graph
Bruker er pålogget nå Klikk her for å se brukerens profil
Sv:Hvor er det best å lagre programvare på XP? 15 år, 3 måneder siden Karma: 0
Det kan være lurt å installere operativsystem og programmer på en harddisk eller partisjon og lagre alle dokumenter (Cubase prosjekter, Word dokumenter, Finale filer, bilder, tant og fjas etc.) på en annen. Det er flere gode grunner til dette. Her er to:

SYSTEMVEDLIKEHOLD
Fra tid til annen går ting galt. Det kan være konflikter som oppstår i systemet når man installerer ny maskinvare eller programvare, at man ved et uhell har gjort en uopprettelig feil og annet. Slik ting oppstår også "over tid" som et resulatat av at man installerer og avinstallerer programmer.

Ofte kan man bruke timesvis, ja kanskje dager på å forsøke å rette slike feil. Det enkelste og kjappeste er ofte å reistallere hele systemet men dette forutsetter at man har orden i sysakene. Har man vært nøye med å installere operativsystem og programmer på et sted og lagre andre dokumenter på et annet er det enkel sak og reinstallere operativsystem og programmer mens dokumentene forblir uberørt. Kunsten er å holde operativsystem og programvare adskilt fra dokumenter.

Mange har en rutine på at de reinstallerer hele systemet med jevne mellomrom før problemene oppstår.

SIKKERHETSKOPI (Backup)
En annen fordel med ovenfor nevnte organisering er at det forenkler sikkerhetskopierings jobben. Når man lager en sikkerhetskopi ønsker man som regel kun å ta vare på dokumenter etc. Ikke operativsystem og programfiler. For å få til dette må disse ligge lagret på hvert sitt sted. Se forøvrig artikkelen "Sikkerhetskopiering" som du finner på www.musikkteknologi.no og velger "Artikler" i venstre kolonne.
 
Lagret i loggen Lagret i loggen
 
mvh
Håkon Kvidal
Administrator
  Du må registrere deg og logge inn for å kunne skrive i forumet.
Gå til toppen